Срещу 30 бона гаранция пуснаха на свобода шефа на ТЕЦ „Бобов дол“

Пуснаха изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ срещу „гаранция“ в размер на 30 000 лева. Той е обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

Сигналът за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в предприятието е постъпил на 16 януари тази година. Ръководството на Районна прокуратура – Дупница извършва оглед на инсталациите на предприятието и складовите му площадки.

При разследването е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК. В хода на разследващите действия са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“ – Е.Х. Същият е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 353б, ал. 1, пр.1 от НК. Определена му е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 30 000 лева.


image0 (9K)