Сред заразените с К-19 в Старозагорско е ученик от Казанлък

През последните две седмици се доказа дифузно разпространение на вирусната инфекция COVID 19, което се вижда и от увеличения брой на заразените в област Стара Загора. Тенденцията за нарастване на заразените от COVID 19, както и от други респираторни заболявания, се дължи на настъпилия есенно-зимен сезон и увеличените контакти между хората в затворени помещения. Налице е и повишаване на броя на изследванията с PCR тестове в лицензираните медико-диагностини лаборатории. Това се казва в съобщение на РЗИ-Стара Загора, разпространено до медиите.

На 16 октомври потвърдените случаи на коронавирус в областта са 51. Сред новозаразените е ученик в 11 клас в Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Паралелката е поставена под карантина. В гимназията се извършва крайна дезинфекция.

РЗИ – Стара Загора призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.

 


image0 (9K)