НАЙ-НОВИ:

Среднощен пожар изпепели кметството на гърменското село Скребатно

Пожар изпепели сградата на кметството в гърменското село Скребатно, в което са се помещавали и читалището, здравната служба, библиотеката, ресторант, клуб на пенсионера и 2 магазина. Сградата е в центъра на родопското село.

Сигналът за пламъците е подаден около 2 часа, но първите пожарни са пристигнали около 2.45 ч., тъй като селото е високопланинско и пътят до там е труден.

“Всичко е изпепелено. Това е стара сграда, почти нищо не е останало от нея. В момента падат стени”, обясни кметицата на Скребатно Даниела Пидева, цитирана от Дир.бг.

Няколко екипа на пожарната в Гоце Делчев все още се борят с огнената стихия. Пътят от и за селото е почистен и опесъчен, така че няма проблем с придвижването на пожарните автомобили.

В селото живеят около 350 жители. За късмет в района на пожара не е имало хора и няма жертви. Причините за огнения инцидент се изясняват. По думите на Пидева, кметството се отоплява с климатик, като в сградата не е имало печка на дърва. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Временна отмяна на визовите такси, плащани след пристигане в страната…