НАЙ-НОВИ:

Спортното училище в Стара Загора навърши 45 години

В зала „Иван Вазов“ беше тържествено отбелязана 45-ата годишнина на Спортното училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора.

Зам.-кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Татяна Димитрова, които бяха гости на събитието, връчиха годишните награди за най-добър спортист и треньор за 2018-а.

„Забележителната годишнина на училището за шампиони е празник на нашия град, прославен от тях по всички краища на света! Трябва да признаем, че няма по-добри посланици за Стара Загора от нашите спортисти!

От 1992 година досега ваши възпитаници участват в седем поредни олимпиади, което е безспорен атестат за качеството на обучение, нивото на спортните тренировки и високите изисквания. Със сребърен и бронзов медал от олимпийски игри, 47 от световни първенства, 68 отличия от европейски турнири и хиляди републикански титли в различни видове спорт, училището е още една от емблемите на Стара Загора и основание за гордост и самочувствие!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров до ръководството, преподавателите, възпитаниците и всички, чиято съдба е свързана със СУ „Т. Каблешков“.

Състезателят по свободна борба Иван Стоянов с бронз на Европейското първенство за момчета, балкански и държавен шампион, бе определен за Спортист на годината, а треньорът му Диян Динчев получи наградата за треньор на 2018 година.

Директорът на училището Димо Неделчев изказа благодарност на спортните клубове за успешната съвместна работа. С почетен плакет бе удостоен кметът Живко Тодоров като голям приятел на спорта.

Подгласници на Иван Стоянов станаха състезателките по скокове на батут Анита Макулова и по спортна гимнастика Десислава Тодорова. В десятката влязоха още:

Виктор Нейчев – борба свободен стил, вицешампион за кадети, Деница Стефанова – художествена гимнастика, национален състезател: 4-то място в Държавно първенство , вицешампион в Международен турнир по ФИГ, Дянко Дянков – борба свободен стил, с бронз на Балканиадата за момчета и държавен шампион, Кристиян Канев – борба свободен стил, държавен вицешампион за момчета, Никол Иванова – борба свободен стил, с бронз от Държавния лично-отборен шампионат за кадетки, Радомир Стоянов – борба свободен стил, държавен вицешампион за момчета, участник на Евро ‘2018 за момчета и Цветелин Тодоров – скокове на пътека.

Връчени бяха награди за най-перспективен състезател, както и за изключителни постижения на Валентин Стоянов и Мартин Димитров, състезатели по скокове на батут.

Отличия получиха и бивши възпитаници на училището като третият на Олимпиада класик Явор Янакиев, Христо Маринов, сега председател на федерацията по борба, колоездачът Стефан Христов, участвал на олимпиадата в Рио, Мариян Михалев, състезател по батут и синхрон, борците Денислав Златев, Велислав Хаджиев, Евелин Русев, Станислав Кънев и Руси Минев, ММА боецът Мариян Димитров, футболистите Иво Иванов, Мартин Райнов и Емин Ахмед.

Академията на Берое получи специален плакет, връчен на треньора на Берое U17 Атанас Рибарски от Димо Неделчев – директор на Спортно училище “Тодор Каблешков” . Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Скандалната Никита ще се бори тази вечер на финала в…