Спортният свят скърби за Коби

Спортният свят е разтърсен от излязлата преди минути новина, че легендарният баскетболист Коби Брайънт е загинал в катастрофа в Калифорния. Социалните медии заваляха от съболезнования за семейството и близките му. Някой от най-големите звезди и отбори споделиха тъгата си от тази трагична новина.

От Милан написаха на страницата си в Туитър: “Нямаме думи да изразим колко сме шокирани да научим за трагичната смърт на един от най-великите спортсмени и фен на “росонерите”, Коби Брайънт. Нашите мисли са със семейството му и с всички засегнати от този трагичен инцидент. Ще ни липсваш завинаги, Коби”.

“Шокирани сме от новината за смъртта на Коби Брайънт, атлет за пример на терена и извън него. Нашите най-искрени съболезнования за неговото семейство и за близките му. Почивай в мир”, написаха от Барселона.

“От мое име и от името на всички играчи и служители на Рома, се присъединяваме към спортния свят в мъката след трагичната смърт на Коби Брайънт. Коби бе истинска икона и нашите мисли са със семействата на всички загинали на този полет”, написа президентът на Рома Джим Палота.

“Нашият клуб би искал да изрази най-дълбоките си съболезнования към неговото семейство и приятели, към семейството на ЛА Лейкърс и на НБА след трагичната смърт на Коби Брайънт. Почивай в мир, легендо”, споделиха от Пари Сен Жермен.

От Борусия Дортмунд също се присъединиха към съболезнованията: “Дълбоко сме натъжени да научим за смъртта на Коби Брайънт. Нашите мисли и молитви са със семейството му и с неговите приятели. Завинаги легенда”.
„Отвъд опостушително… големият ми брат… Не мога, просто не мога да повярвам“, бяха думите на Пау Гасол.

“Сърцето ми се къса от тази новина, ти бе истинска легенда и истински приятел. Почивай в мир Коби Брайънт. Моите мисли са със семейството и децата му”, сподели тъгата си Тони Паркър.

“По дяволите, почивай в мир, Коби”, лаконичен бе Тим Дънкан.

“Съсипан съм да науча новината, че моят приятел Коби Брайънт е починал. Молитвите ми са с неговата съпруга Ванеса и с децата му, както и с цялото семейство на Лейкърс”, добави Денис Родман.

Към молитвите и съболезнованията се включиха и Лука Дончич, Икер Касияс, Неймар, Микаела Шифрин, Линдзи Вон, Том Брейди, Хакан Шюкур, Интер, Реал Мадрид, Олимпик Марсилия, Наполи, Галатасарай, вкючително и хора извън спорта като Пауло Коелю, Фърги, Упи Голдбърг, Фарел Уилямс и много други.

 

Източник – Спортал


image0 (9K)