Спорна дузпа спря устрема на ЦСКА срещу украинци

ЦСКА и Заря Луганск завършиха 1:1 в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

„Червените“ поведоха с дежурния гол на Евандро, но гостите върнаха попадението след спорна дузпа, точно изпълнена от Владлен Юрченко в самия край на първото полувреме.
Голямата изненада в състава на ЦСКА бе отсъствието на капитана Николай Бодуров, който дори не попадна в групата, а в негово отсъствие лентата носеше Петър Занев.

ЦСКА започна солидно в защита и изчакваше своя момент в атака, който дойде в 13-а минута. Тогава, при първата си опасна атака“, Кристиян Малинов върна топката към Евандро, който с удар от десетина метра бе точен – 1:0 за ЦСКА.

Двубоят тръгна в желаното русло за старши треньора на ЦСКА Люпко Петрович. „Червените“ не допускаха опасности пред своята врата и търпеливо чакаха края на първата част.

Секунди преди почивката безобидна атака на украинците завърши с прострелно центриране, а защитникът Албентоса се хвърли на шпагат, като първо закачи топката с тяло, а след това и с ръка, а това бе достатъчно за швейцарския рефер Сандро Шерер да посочи бялата точка. Владлен Юрченко бе точен от наказателния удар и изравни резултата – 1:1.

Три минути след почивката Заря можеше да поведе, но Иванисеня не успя да нанесе завършващ удар.

ЦСКА бе близо до попадение в 74-а минута, когато Тиаго Родригес стреля опасно от фаул, но встрани от вратата.

Равенството се запази до края и двата отбора оставиха развръзката за реванша след седмица на Славутич Арена в Запорожие.


image0 (9K)