НАЙ-НОВИ:

Спешна операция спаси намушкан в сърцето мъж

Спешна операция спаси живота на пациент с прободна рана в сърцето. Мъжът е закаран в „Пирогов“, откъдето е откаран в УМБАЛ “Св. Екатерина“ и опериран от дежурния екип на спешния център в болницата, съобщиха от лечебното заведение.

Става въпрос за опит за самоубийство с нож, при което са нанесени няколко удара в гърдите. Драмата се е разиграла в гараж в столичния квартал “Лозенец”. Мъжът е намерен около 17 часа в сряда и спешно е откаран с линейка.

“Пострадалият е с прободно нараняване на сърцето с масивно кървене и тампонада. Извършена е незабавна оперативна интервенция, при която се установяват пет наранявания в лява гръдна половина, три от които проникват в гръдния кош.

Установява се също голямо количество кръв в перикарда и нараняване на лява сърдечна камера. Обработена е и прободна рана в левия бял дроб”, обясняват от болницата с шеф проф. Генчо Начев. След операцията пациентът е преведен в реанимация.

В момента е на самостоятелно дишане, стабилен, без опасност за живота. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Какви изненади е подготвил месец септември за всеки зодиакален знак? Какво ни очаква…