НАЙ-НОВИ:

Спецченгетата онемели – от всеки шкаф, чекмедже и гардероб изпадали пакети с кокаин – 322 килограма!

Спецченгетата от сектор Наркотици и Седмо районно установили помещение, ползвано от заподозрения, който е с мярка за задържане 72 часа, съобщи на извънреден брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев.

“Проведохме претърсване и изземване. Кокаинът е с различен по вид чистота. Цената на 1 кг. кокаин е различна в зависимост от качеството. Общата стойност на иззетия вчера кокаин е 10 млн. евро. На улицата може би ще достигне до 81 млн. лв.”, уточни той.

По думите му, откритият кокаин не е предназначен за родния пазар, а за Азия и Западна Европа.

„Много малка част от него, около 35-40 кг. кокаин, е за разпространение у нас”, добави той. „Оперативно-издирвателните мероприятия продължават”, каза още старши комисар Георги Хаджиев.

„В хода на досъдебното производство са направени са два следствени експеримента и две претърсвания и изземвания. Претърсени са лек автомобил „Ситроен”, собственост на обвиняемия и ателие, обитавано от него”, съобщи от своя страна прокурор Пенчева.

„В колата не е открито нищо, което да е от значения за делото. При претърсването на апартамента са открити наркотични вещества в пакети – 327, разположени в различни части от апартамента – в спалнята и кухнята. Количеството е около 322 кг.

Кокаинът не е бил в тайници. В трикрилен гардероб е имало 3 реда пакети. В кухнята наркотикът е бил в скрин, там е имало 79 броя. Направени са полеви тестове на място, веществото е реагирало на кокаин. Опаковани са по един и същи начин. Те са с различна маркировка. В ателието са били намерени професионална машина за пакетиране и везна. Към настоящия момент е взет дактилоскопен и биологичен материал за назначаване на съответните експертизи. Все още не е ясно дали задържаният с дрогата е имал съучастници. В

момента съдът гледа мярката за неотклонение на 31-годишния мъж.

Във вторник стана ясно, че в колата на млад мъж в “Студентски град” е открит 40 кг чист кокаин. Мъжът зад волана се държал изключително нервно, което направило впечатление на униформените. Шофьорът бил арестуван, а малко по-късно се оказало, че вози в автомобила си рекордните килограми наркотик.  По-късно в квартала бе проведена нова акция. Екипи на СДВР и ГДБОП нахлули в апартамента в Студентски град, за който имало данни, че се използва и от задържания 31-годишния мъж. По време на обиските спецченгетата онемели, тъй като от всеки шкаф, чекмедже и гардероб изпадали пакети с кокаин. Равносметката показала, че най-скъпата дрога е над 320 килограма. Стойността ѝ по груби сметки се изчислява на над 11,2 милиона евро. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Одобреното финансиране по изпълнение на проект "Международен младежки център –…