НАЙ-НОВИ:

Специализираната прокуратура привлече под отговорност старозагореца Михаил Михайлов

Специализираната прокуратура привлече отново към наказателна отговорност Михаил Михайлов от Стара Загора за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост (престъпления по чл. 108, ал 2 и чл. 325, ал.2 от НК). Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Михайлов е обвинен за това, че на 7 септември 2020 г. на неустановено място в гр. Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. По тези обвинения с прокурорско постановление му е наложено задържане за срок до 72 часа.
Междувременно, на 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се е появил нов видеоклип, на който се вижда как Михаил Михайлов уринира върху българския трибагреник – този път на 60-ина метра от оградата на органите на специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата.
Предстои материалите по този случай на поругаване на българския флаг да бъдат присъединени към вече образуваното досъдебно производство.
Днес обвиняемият е задържан от органите на МВР и предстои да му бъдат предявени новите обвинения.
За първи път Михаил Михайлов бе обвинен за същите престъпления през 2018 г., а впоследствие и осъден (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.
Той бе признат за виновен затова, че на 29 май 2018 г. пред сградата на Съдебната палата в столицата запалил знамето на Република България, уринирал върху него и заснел действията си, а на 2 юни 2018 г. публикувал видеоклипа в интернет пространството. Съдебнопсихиатрична експертиза по тогавашното дело доказа, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

Препубликуваме с разрешението на 24 часа Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
Очаква се утре Европейската комисия да одобри договор с фармацевтичната…