НАЙ-НОВИ:

Спецзвено на прокуратурата с масирана акция в Добрич за “Суджук гейт”

Специализирано звено “Антикорупция” се намира в Добрич и разпитва всички свидетели, за да можем да съберем бързо доказателства за дейността на депутата Живко Мартинов. Това каза в ефира на bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

“Имаме информация за оказване на натиск над свидетели по случая. Отправяни са закани и заплахи към тях. Оказван им е и административен натиск. С нас тук са служители от отдела за “Защита на свидетеля”. Искаме да обгрижим свидетелите, за да се успокоят”, разкри тя.

“Медиите направиха публично само едно от престъпленията на Мартинов – това със суджуците, а ние сме образували пет досъдебни производства срещу него. Той се е опитвал да прекрати досъдебно производство срещу извършител на ПТП, като е притискал прокуратура и полиция. Лицата, които в момента свидетелстват срещу него, не са се подали на натиск и за това са били уволнени от полицията. Не е успял да уволни областния прокурор, защото той се назначава от ВСС.

Мартинов е опитал да прикрие бивш зам.-министър на земеделието, който е причинил смъртта на две лица на пътя. Деянията му започват от 2011 година”, допълни Арнаудова. “Нямаме информация суджуците да са достигнали до Бойко Борисов. Живко Мартинов е споделял пред всички, че той е човек на премиера Борисов и всички придобивки са отишли за негово лично ползване”, завърши тя. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Предстои за осма поредна година да започне Поклонническият път „Рилският…