Спасителят на намушкатата с нож във влак край Стара Загора Виктория получи наградата си от „Ел контрол“

25-годишният Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната Виктория при инцидента край Стара Загора във влака за Варна, днес получи наградата си от фирма „Ел контрол“ за проявен героизъм и бърза реакция за спасяване на човешки живот. Чек за 2000 лв. му връчи Станимир Христов, ръководител проекти във фирмата.

„Искам да благодаря от името на нашата компания за проявеното мъжество. Гордеем се, че си наш съгражданин. Нека да има повече хора като теб“, каза Христов. Той донесе и коледен подарък за младото семейство.

„Надявам се да има все повече добри хора“, отговори Бонев.

Пред Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора и Станимир Христов, той разказа и за поредната си човешка постъпка. На 1 декември в Пазарджик, където отишли с роднини от родното му село Церово, той гаси пожар в апартамент в Пазарджик, влизайки през терасата в кухнята, където се запалила микровълнова печка, а в близост до нея имало газова бутилка. Успял да загаси огъня. В жилището имало семейство с малко дете, които въобще не разбрали, че в кухнята им гори. После дошла пожарната.

На 28 ноември Петър Бонев бе награден с грамота за проявена гражданска доблест и отговорност,  и знак на благодарност от Община Стара Загора.

Преди дни за проявен героизъм кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров му връчи почетен плакет, грамота и парична награда. В знак на уважение към достойната му постъпка, Таня Чиширова, кмет на родното му село  Церово, също го награди с грамота, имаше и подарък за младото семейство. Общинските съветници от Местна коалиция съюз на свободните демократи – БЗНС събраха лични средства за момчето, а малчуганите от детската градина в с. Боримечково му изпратиха  рисунки. Строителни фирми са обещали да му помогнат да завърши къщата си в Церово.

Петър си остава все така скромен. И продължава да твърди, че това неговото не е героизъм, а човешко отношение.


image0 (9K)