НАЙ-НОВИ:

Социолог: Има засилена тенденция към имиграция, нараства политическото напрежение

„Връщаме се към една картинка, която наблюдавахме преди 10 години. Доходите лека полека нарастват, но имаме поредица от случаи на корупция, хората се сблъскват с трудности на ежедневно ниво, има засилена тенденция за имиграция, съвсем естествено нараства и политическото напрежение”.

[ad id=”225664″]

Това коментира в ефира на Нова Телевизия социологът от АФИС Стефан Георгиев.

По думите му както има повишаване на дела на хората, чиито доходи леко се покачват, така има и повишаване на дела на хората, които трудно обслужват своите кредити, своите дългове, имат намаление на работните часове, в които са заети.

Расте и желанието на хората за нови избори. Според АФИС ако след месец март желанието за нови избори беше спаднало до 13%, то през следващите месеци то постепенно расте и вече достига 21%.

[ad id=”263680″]

„Това е съвсем естествено. Имахме избори, а след избори политическото напрежение спада. Минаха 8-9 месеца от поредните предсрочни избори и картинката е следната – поредица от скандали, поредица от политически напрежения, поредица от много горещи дискусии в Народното събрание. Това, че доходите им растат, не е достатъчно за българите, за да се успокоят”, заяви Георгиев. И коментира, че преди 10-ина години картинката е била същата.

„2006-2007 г. – влизане в ЕС, двойно покачване на доходите, двойно покачване на пенсиите и в същото време българският гражданин удари много силен шамар през 2009 г. на тогава управляващите”, заяви още Георгиев. „Сега обаче няма нов актьор, няма кой да обере гнева на българските граждани”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
с. ИЗВОРОВО, обл. СТАРА ЗАГОРА- ул. ИЗВЪН РЕГУЛАЦИЯ СМУЩЕНИЯ В…