Софи обикаляла в инвалидна количка летището в Чикаго, сбъркала Девня с Девин

Големи са очакванията към Софи Маринова, която ще е сред звездите на шоуто за имитации „Като две капки вода”. Свързани са не само с таланта й, а и с неподражаемото й чувство за хумор и откритост, с които разказва забавни истории, украсявайки ги със запомнящи се лафове. Зрителите на Нова тв, а вероятно и екипът на предаването, вече тръпнат от нетърпение.

„Казах им: „Отивам към 50-те, сега тука да се чеплеза, да са правя…”, възкликнала Софи, когато миналата година й се обадили с покана за участие в новия сезон на предаването. Изпълнителката на „Стари рани” и десетки други хитове все пак не се оставила дълго да я убеждават. Възрастта е разтегливо понятие за артистите, а пък и Софи много харесва „Като две капки вода”. Още се връща към мили спомени от предишното си участие, когато направи силно впечатление като Уитни Хюстън, Селин Дион и българската поп певица Тита с песента й „Антилопа”. „Казаха ми, че като напишат в Google „Антилопа”, излиза моята. Даже по участия ми я искат”, споделя Софи през смях.
Не минава нейна медийна изява, без да сподели култова история. В новия сезон на „Като две капки вода” Софи, без съмнение, ще събере още много случки, за които да разказва, ръкомахайки с широка усмивка. За загрявка събрахме някои от най-забавните. Сред бисерите са историите за това как обикаляла в инвалидна количка летището в Чикаго и как убедила касиерка на бензиностанция в Девня да й даде бензин за колата плюс 100 лева за из път, след объркване с участие в Девин.

Искала голф количка, но не я разбрали

Действието се развива в Чикаго. Софи Маринова пристигнала за турне със сина си Лоренцо. Посрещнали ги, пяла, всичко било супер. След това дамата, която била в организацията на концертите, изпратила ромската звезда и сина й на летището, за да се качат на полета за Ню Йорк или Лас Вегас. Важно е, че още преди да тръгне на турне, Софи помолила да й осигурят превоз по летищата. Разстоянията са дълги, болят я краката, а и за първи път пътувала с Лоренцо. Притеснявала се дали ще се ориентират. Като обяснявала всичко това, Софи си представяла голф количка или влакче. Само че не се доразбрали явно, защото в момента, в който си казали „Чао” с дамата от организацията на турнето й, към певицата се приближила чернокожа жена, която бутала инвалидна количка.
Подканила любезно певицата да седне. „Викам: „Ами както и да е, ще сядам сега. Няма да ходя пеша!”. Софи се настанила, чернокожата дама я забутала, а Лоренцо тръгнал подир тях, като тихо се смеел. По едно време казал, че било по-добре да си ходи до него, вместо да седи в количката. „Айде сега, ти не ми завиждай, че се возя, а ти ходиш пеша!”, отвърнала Софи и така шегувайки се, продължили из летището. След половин час обикаляне, певицата вече не се чувствала комфортно. „Викам: Лоренцо, тая не знае на кой свят е. Нещо се въртим в кръг. Ще изпуснем полета”. И наистина, като стигнали най-после, видели, че са изпуснали полета. А наоколо навалица от хора. Софи така се ядосала, че скочила от количката и се разкрещяла на български език на чернокожата жена, че заради нея са изпуснали самолета. „Лоренцо, превеждай на английски. Кажи й, че я освобождаваме от ангажименти, не искам повече”, заявила певицата и синът й продължил на английски, като започнал с „Thank you”, разбира се. После Лоренцо тръгнал да проучва за следващ полет. Оказало се, че са през половин час. Софи се успокоила и вече в самолета с Лоренцо дори го обърнали на майтап. „Хората какво ли са си казали? Изведнъж тоя инвалид става от количката, започва да ръкомаха”, коментирал е Лоренцо случката.

Вместо в Девин, отишла в Девня, при това в грешния петък

Софи тръгнала една ранна утрин за Девня, Варненско. Вечерта имала участие в местен ресторант и понеже пътят е дълъг, искала да пристигне следобед, за да се настани в хотела и да се приготви. Спряла на първата бензиностанция в града и се обадила на собственика на заведението да я посрещне. Вместо това, разбрала, че мениджърът й е дал грешна информация. „Ама как така в Девня? В Девин е участието. И то не сега в петък, а следващият петък”, казал бизнесменът.

Софи, която пътувала сама, бързо съобразила, че Девин е в Смолянско. „На сигурно 500 км. Сърцето започва чат-чат-чат. Но запазвам самообладание”, разказва тя. Звъннала на мениджъра и набързо му казала за объркването. Не е човек, който влиза в караници. Постояла в колата си на бензиностанцията в началото на град Девня и се чудела какво да прави. Нямала пари, нямала и бензин. Погледнала към касата вътре – усмихната женичка. Решила, че ще влезе при нея и някак ще я помоли за помощ. „О-у-у-у Софи Маринова!”, зарадвала се жената, щом я видяла. „Дотук добре! Позна ме!”, казала си певицата. Срам, не срам преминала към въпроса: „Тука така се случи, забравих си портмонето, нямам пари и бензин да се прибера. Ще ми заредите ли до горе и да ми дадете 100 лева за из път?”. Жената не мислела дълго: „Това не бих го направила за никого, но вие сте Софи Маринова и сте сериозен човек. Не бих си помислила, че ще излъжете. Но ако може автограф и картички”. Софи била подготвена. Веднага извадила картички и започнала да ги надписва. „Женичката, душинка, зареди ми, даде ми 100 левчета, на другия ден й изпратих парите. Като че ли аз съм си го направила да ме обичат хората. Винаги съм гледала да съм усмихната и положителен човек и има обратен ефект – да те обичат хората и да ти услужат”, разказва Софи.

„Коузет, коузет” и таксиджията я разбрал

Софи Маринова има култови случки и с колеги. Най-често са с Азис, с когото често се изявяват заедно, а и са много близки приятели. Веднъж трябвало да ходят на участие с Бони на сватба в чужбина. В Германия или Белгия, Софи не си спомня с точност. Посрещнали ги и нагласени още в 17 ч. следобед, тримата започнали да веселят сватбарите. Часове по-късно, към 4-5 сутринта, звездите вече напирали да си ходят, обаче домакините не искали да им платят. Софи, Азис и Бони решили, че ще си разделят бакшишите, колкото и да са, и тръгнали. А онези не искали даже да ги изпратят до летището.

Взели такси. Бони седнала отпред, а Софи и Азис се настанили отзад. Били много изморени. Гримът им не приличал на нищо. А от радиото в таксито се леела английска реч. В един момент Азис казал на Софи да помоли шофьора да спре радиото.

„Навеждам се към човека и казвам: „Коузет, коузет”, споделяла е Софи през смях и веднага е допълвала правилната реплика: „Closed it”. „Да беше казала направо „Клозет”, засмял се Азис. „Какво искаш? Нали човекът ме разбра”, сопнала се Софи. И вярно – шофьорът изключил радиото.

Тримата плюс рапърът Устата имат и друга забавна случка. Събрали се за предизборен концерт по покана на Цветелин Кънчев. Нагласили се, както си трябва, качили се в осигурената им лимузина и тръгнали. Вътре си говорели, пийвали, хапвали, слушали песни на Майкъл Джексън, въобще настроението било приповдигнато. По едно време лимузината спряла. Софи свалила прозореца да разбере какво става и видяла отпред да минават овце и крави. Като се вдигнал един прахоляк, като се разнесъл… „Азис вика: „Ама затвори прозореца, ма, че целият прах влиза вътре”, припомняла си е Софи.

Помислих, че за годеж идват, а за певица ме искат

Софи има култова история и за началото на професионалния си път. Гласовитата певица била в 10 клас, когато един ден дошли мъже в дома й в Етрополе. Софи се изненадала, като се прибрала и видяла гостите. Родителите й ги посрещат с почерпка, разговарят. „В първия момент си помислих, че за годеж нещо. Викам: „Айде, ще има тука жених”. Обаче от дума на дума започвам да разбирам: „Искаме момичето да пее с оркестъра”, разказвала е Софи.

Баща й бил твърдо против. Искал да учи до 11 клас, както било тогава, а не да пее по тържества. Майка й обаче се застъпила за нея: „Айде, Марине, да пуснем момичето да пее. Хората са дошли, да не им трошим хатъра. Тя вече е голяма. Има си глава на раменете”. А и каквото имала да й дава като възпитание, дала й е. „И аз като се тръшнах – ще пея!”, спомняла си е Софи. Така започнала да обикаля с оркестъра по сватби и кръщенета. Пеела предимно сръбски песни, сред които хитове на Драган Миркович, Цеца, Шабан Шаулич. Софи пишела текстовете на песните в тетрадка. От музикантите научила много, а след това продължила като самостоятелен изпълнител.

Още с първите си песни станала звезда. Все пак продължавала да пътува с градския транспорт. Често я разпознавали в трамваите и автобусите, но вместо да се притесни, Софи се гордеела и се радвала. „Ставаше ми готино, че ме разпознават. Тогава нямаше това парадиране. По-лек беше животът, сега все да се покажем”, споделя Софи.

 

 


image0 (9K)