НАЙ-НОВИ:

Соломон Паси: Иран спря самолета на Меркел и Борисов. Но няма да посмее да спре самолета на Тръмп и Путин

„Иран дава политически сигнал, но не смятам, че това нещо трябва да се взима много на сериозно и дълбоко”, заяви бившият външен министър Соломон Паси по Нова телевизия в предаването “Здравей, България”.
Техеран изненадващо отказа да допусне на своя територия българския правителствен самолет. Самолетът с премиера Бойко Борисов на борда, няколко министри и Симеон Сакскобургготски, пътуваше за първа официална визита на толкова високо ниво в Саудитска Арабия.

“Техеран има история със Запада. Има нови и нови санкции, които Западът налага на иранците, което ги прави нещастни. И в крайна сметка това е полет за Саудитска Арабия, която е големият враг на Иран”, заяви Паси.

[ad id=”263680″]

Той припомни случая от 2011 година, когато самолетът на германския канцлер Ангела Меркел беше спрян от иранските власти и се въртя два часа във въздушното пространство над Турция, преди да успее да отпътува за Индия.

“Иран спря самолета на Меркел и Борисов. Но няма да посмее да спре самолета на Тръмп и Путин”, коментира в същото време Паси.

[ad id=”225664″]

Бившият външен министър Паси изтъкна, че има различни професионални съображения, по които се определя маршрутът на един правителствен полет. Според Паси, този инцидент е най-маловажното във визитата на българския премиер в Саудитска Арабия.

image1 (9K)

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Броят на туристите, посетили Турция през първите десет месеца на…