НАЙ-НОВИ:

Снегът направи големи поразии на “Петрохан” и проходът остава затворен

Екипи на пътноподдържащата фирма, Горското стопанство и „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“.

На участъци, които вчера са били разчистени, през нощта отново са паднали дървета. Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.

До възстановяване на преминаването през „Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана – Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София и обратно.

Пътната обстановка в Старозагорска област е нормална при зимни условия. Отрицателни са температурите на проходите Шипка и Република. Частично заледени са участъци от тях. Настилките са обработени от поддържащата фирма. Облачно време и сухи настилки очакват преминаващите шофьори по двете магистрали в областта “Тракия” и “Марица”.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира към шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с подходящи гуми на автомобилите си, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
„Не е логично майката на детето, което е било до…