НАЙ-НОВИ:

Смениха шефовете на Нова телевизия

Сегашният шеф Дидие Щосел остава в Борда на директорите, прокуристи на медията ще са Вяра Анкова и Николай Андреев

Дидие Щосел – главният изпълнителен директор на “Нова Броудкастинг груп”, вече не отговаря пряко за NOVA, а за дигитализацията на групата, съобщиха за “24 часа” служители в медията.

Промяната е направена от шведската компания “Модърн таймс груп” (MTG) – собственик на медийната група в България, доведе и до други размествания във висшия мениджмънт. Прокуристи на телевизията стават Вяра Анкова и финансовият директор Николай Андреев, а Вики Политова – досегашен оперативен директор, ще бъде съветник на Борда на директорите.

MTG направи промените в предпоследния работен ден на 2018 г. – 28 декември.

Щосел остава член на Борда на директорите на “Нова Броудкастинг груп”, но се оттегля от всекидневната пряка работа с Нова тв. Той ще се занимава предимно с дигитализацията на медийната група.

Прокуристи на компанията стават Вяра Анкова – бившият генерален директор на БНТ, която след края на двата си мандата в обществената медия бе поканена да се присъедини към ръководния състав на Нова тв, и финансовият директор на Нова тв Николай Андреев. Те всъщност ще са изпълнителните директори на медията, като според изискванията на MTG ще подписват съвместно решенията за работата й.

Вики Политова – бившият генерален директор на “Би Ти Ви Медия груп”, която от 4 години е главен оперативен директор в “Нова Броудкастинг”, досега отговаряше основно за продажбите, търговската и маркетинговата стратегия на тв компанията. От Нова година тя става съветник на Борда на директорите на групата.

Своята позиция изцяло запазва Силва Зурлева. Тя продължава да е член на Борда на директорите, като от 2 години отговаря и за новините на групата. Зурлева всъщност е най-дългогодишният шеф на медията от всички в сегашното й ръководство. Тя е в управлението на NOVA от 18 години. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Нострадамус е един от най-известните пророци и астролози в света.…