НАЙ-НОВИ:

Служител за пожара днес в Тракийския университет: Обгоряха кабели по етажите и то не за първи път

Служител в Тракийския университет в Стара Загора разказа за ЗАРАТА какво е преживял днес във висшето учебно заведение по време на пожара, констатиран около обяд.

Припомняме, че наш съгражданин ни информира за пожара в университета. Ректорът проф. двмн Иван Въшин потвърди за ЗАРАТА, че горят помещения от 1-ия до 6-ия етаж.

Служителят, с който разговаряхме, е бил на работа днес и разказа, че огънят е пламнал в централния корпус, на западния вход, в стаички до тоалетните, през които минават шахти с кабели. Веднага са алармирали пожарната и колите ѝ са пристигнали на 5-тата минута. Огнеборците са действали мълниеносно, но пушекът и силната миризма на изгоряло е била ужасна.

Нямало е паника в учебното заведение. Преподаватели, служители и студенти са излезли навън, но пожарът не е застрашил другите корпуси.

Линейка е извозила една обгазена жена, но състоянието ѝ не е тежко.

Служителят, с когото разговаряхме припомни, че преди 2 години кабели в същите помощни помещения са горели, но в друг корпус на Тракийския университет. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Вал Килмър е болен от рак, той преминава през това,…