След среща с бащата на закланата Андреа Борисов поиска „светкавични законови мерки“ срещу тежките престъпления

„В такива случаи думите са излишни. Срещнах се с Асен Руменов, бащата на убитото в Галиче момиче. Такива ужасяващи случаи не трябва да се допускат. Възложих на депутатите от ГЕРБ да предприемат светкавични законови мерки за предотвратяването на подобни тежки престъпления“, написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук. На срещата с бащата на убитата на 11 януари Андреа е присъствал и главният прокурор Иван Гешев. Обвиняем за жестокото престъпление е 17-годишно момче, което направи пълни самопризнания.

След срещата премиерът Бойко Борисов е възложил на депутати от ПГ на ГЕРБ в най-кратък срок да започнат дебати за законодателни промени, които ще спрат практиката непълнолетните извършители на тежки престъпления като изнасилвания и убийства да получават по-леки наказания, съобщи БНТ.

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил междувременно проверки в цялата страна с цел намаляване на битовата престъпност.

Бащата на убитата Андреа изрази надежда, че тези мерки ще проработят и ще намалят тежките трагедии в страната, добавя БНТ.


image0 (9K)