След Мегзит: Кейт и Уйлям – в отпуск от кралските си задължения

В началото на тази година Меган Маркъл и принц Хари хвърлиха светската бомба на годината, която разтърси не само Великобритания, но и целия свят. Те обявиха, че напускат кралското семейство, защото искат да бъдат „финансово независими“.

След „Мегзит“ (така световните медии описаха раздора в кралската фамилия на Великобритания по подобие на Брекзит) цялата тежест, свързана с кралските задължения се стовари върху плещите на брата на Хари – принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън.

Изненадващо, но сега и херцозите на Кеймбридж обявиха, че се оттеглят от кралските си ангажименти. Уилям и Кейт казаха, че няма да се появяват на официални събития за известно време.

38-годишната Кейт и 37-годишният принц Уилям няма да се появят на публични мероприятия, но това ще важи само за една седмица.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж решиха да си вземат мини ваканция, за да прекарат време с децата си – шестгодишният принц Джордж, четиригодишната принцеса Шарлот и едногодишният принц Луис.

От 17 до 21 февруари всички ще почиват. Вероятно това ще се случи в някоя от къщите на кралското семейство, които се намират в провинцията.

Семейната ваканция на херцозите на Кеймбридж съвпада с ваканциите на по-големите им деца. Принц Джордж и принцеса Шарлот посещават школата на Томас в Батерси в Лондон. Миналата година техните родители избраха време за семейната им ваканция, което отново съвпадаше с почивката на децата им от училище.

Най-голямото дете на двойката посещава частна образователна институция от 2017 година, а сестра му става ученичка през 2019 година.

Принц Уилям и Кейт прецениха, че е време за почивка, може би поради още една причина. Последните няколко месеца бяха напрегнати за британското кралско семейство, след отцепването на принц Хари и Меган Маркъл.

jenata.blitz.bg


image0 (9K)