След драма и продължение Берое отстъпи на Левски Лукойл

Берое и Левски Лукойл сътвориха истински дерби сблъсък в столичната зала „Универсиада“. Двубоят от ХХ кръг на НБЛ завърши с минимален успех за домакините с 86:85 след продължение.

В редовното време столичани имаха аванс от 13 точки, който пропиляха, та се наложи в последните секунди Венцислав Петков да вкара три поредни точки, за да прати двубоя в овъртайм.

В продължението двата отбора отново бяха равностойни, като Тошков успя да открадне топката от ръцете на Кейжън Фийгън и да лиши гостите от последна атака, като така донесе победата на своя тим.

И двата отбора бяха със скъсен състав за този двубой. Левски Лукойл беше без национала Чавдар Костов, гарда си Тайрън Брейзълтън и топ-реализатора си Данило Тасич. В мача не игра и Николай Михайлов. За Берое пък отсъстваха рожденикът Дамян Минков, Брейди Роуз и Николай Стоянов, като в групата бяха младоците Петър Тояганов, Михаил Комбаков и Младен Георгиев.

Венцислав Петков бе най-резултатен за победителите с 29 точки при стрелба пет от девет от тройката. С 26 точки се отличи Христо Захариев, а с 14 и 9 борби завърши Йордан Минчев, който игра повече от 43 минути.

22 точки за Берое наниза Джеймс Гавин, а с 21 се включи Фийгън. Кейлъб Бишоп завърши с дабъл-дабъл от 16 точки и 16 борби.

Следващата седмица съперниците от днес ще участват в турнира за efbet Купа на България, като Левски Лукойл ще играе в „Арена Асарел“ в Панагюрище срещу Спартак Плевен, а Берое ще срещне Ямбол. Двата тима биха могли да се срещнат и на полуфинал, ако преодолеят четвъртфиналите.

В НБЛ пред „сините“ предстои домакинство на Академик Пловдив, а за Берое – мач като гост на Балкан.


image0 (9K)