Сладко от най-лютите чушки, люта бира и ракия и още невиждани специалитети на изложение в Пловдив

Специалитети, направени с над сто вида люти чушки, ще покажат участници в Международната изложба „Фудтех 2019“ в Пловдив от 20 до 24 февруари.

Новата продуктова линия обогатява асортимента на изложението за хранителната индустрия, а основната част от него заемат млечните и месни изделия на водещи български производители. Те ще бъдат демонстрирани в Града на виното и деликатесите в Международен панаир Пловдив.

Две български ферми за люти чушки представят различни видове консерви и напитки от огнения зеленчук. Сред тях са туршия от най-лютите чушки в света, пюре с аромат на цитруси и шоколадов сос. Сладкото от чушки не може да се срещне никъде другаде, твърдят от фирмата изложител. Люта бира и ракия допълват предложенията за екстремни вкусови преживявания.
Новост са също швейцарските веган, био и традиционни шоколади на известна марка. Предлагат се над 30 вида, включително с боабаб, нар, кокосово мляко, чили и други добавки. Има и диетични варианти.

Основният акцент на „Фудтех 2019“ са българските млечни и месни продукти, представени от известни фирми. Новото в този сектор е завръщането към ръчния труд и използването на класически методи. Ръчната изработка заема над 70% от производството и гарантира изпитано качество, обясняват от голяма компания за месни изделия. Връщаме се към позабравени стари технологии, но храните се правят в съвременни условия, предлагат се с атрактивен външен вид, добавят от друга фирма. Почти всички водещи производители или отглеждат сами животните, от които се добива мляко и месо, или вземат суровината от проверени ферми.
Посетителите ще могат да дегустират кисело мляко, сирене, извара и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко. Изкушаващ е асортиментът от колбаси и месни деликатеси, включително от еленско и конско месо.

Продължава да се развива гурме линията при консервите. Ще бъдат показани лютеници на две от най-големите фабрики, както и още много изделия, чийто вкус съперничи на домашно приготвените.
В Града на виното и деликатесите е разположено и изложението „Вкусове от Италия“. Посетителите ще опитат различни видове традиционна паста, вино от Сицилия и други райони, колбаси и сирена, консерви и маслини.

Наред с пъстрата палитра от храни, „Фудтех“ демонстрира и целия арсенал за тяхното произвеждане. 25-ото издание на изложбата поставя начало на нова инициатива – разширява се технологичната зона за хранителната индустрия. Ще бъде презентирана техника за преработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране. Така се създава цялостна панорама на иновациите в хранителната индустрия.

„Фудтех 2019“ отново е част от единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване заедно с престижните изложби „Агра“ – за селско стопанство, и „Винария“ – за лозарство и винарство, които се провеждат по същото време в Панаира. Очаква се над 40 000 специалисти от страната и чужбина да посетят петото издание на форума.


image0 (9K)