НАЙ-НОВИ:

Слави с 8,2% подкрепа, ако се кандидатира за президент. Има реален шанс за балотаж.

Ако на предстоящите президентски избори се яви Слави Трифонов, ще получи подкрепата на 8,2% от избирателите, а Бареков – 0,1%.

Това твърди социологът Васил Тончев, като базира хипотезата си на национално представително проучване на неговата агенция “Сова Харис”, проведено сред 1000 души в периода 21-25 юли 2016 г.

До изборите за държавен глава на Република България остават само около 3 месеца. Ситуацията е, меко казано, странна. Водещите политически партии още не са обявили своите кандидати, което вероятно обуславя дефицита на социологически данни в публичното пространство, коментира Тончев.

image0 (9K)

В рамките на омнибусен проект от “Сова Харис” реализирахме допитване чрез няколко основни индикатора. Оказа се, че избирателите нямат намерение масово да се втурнат към урните наесен. По-малко от половината са абсолютно сигурни, че ще гласуват. Като се има предвид и че в избирателните списъци фигурират доста имена на хора, които не пребивават в страната, се очертава развръзката на изборите да се получи на балотаж, прогнозира социологът.

Получихме отговор на разгорелия се в публичното пространство спор какво би станало, ако лидерите на основните партии се явят като кандидат-президенти. Виждаме, че интригата вероятно ще се сведе до двубой между Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Превъзходството на лидера на управляващата партия е очевидно, но все пак не би било достатъчно, за да приключи изборите още на първи тур. Това пък предполага усложняване на ситуацията и ново прегрупиране на силите за евентуалния втори тур на надпреварата, твърди Васил Тончев.

phpgizxuk_559x-

phpeqlvyb_559x-

phphnkked_559x-

Източник: offnews.bg

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Забрана за поставяне на тонколони извън храмовете искат депутати от…