НАЙ-НОВИ:

Скриват Руското посолство зад над 3-метрова бетонна стена, оградата напомня за концлагер

Руското посолство в София издига огромна бетонна ограда, зад която ще бъде скрита сградата на дипломатическата мисия в столицата. Това съобщиха пред Faktor.bg учудени граждани, впечатлени от трескавото строителство.

До сега сградата на посолството на Руската федерация, както и пространството около нея можеха спокойно да се наблюдават през декоративната желязна ограда. Сега обаче цялата фасадна част на дипломатическата мисия към бул.”Драган Цанков” ще бъде затворена от плътна бетонна стена. В някои участъци тя вече е излята и достига над 3 метра, а в други в момента се сглобява кофражът.

Необяснимо е защо руските дипломати предприемат толкова тежки мерки за сигурност, опасвайки мисията с висока и масивна бетонна стена, приличаща повече на ограда на затвор или концлагер, каквито имаше по времето на комунизма. В София няма сграда на друга дипломатическа мисия, която е „защитена” от подобна ограда. От какво се страхуват руските дипломати и защо ще се пазят от очите на гражданите, е въпросът, който си задават живеещите в района софиянци.

Източник: http://www.faktor.bg

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Руска ракета носител „Союз-СТ“ успешно изведе в орбита европейския метеорологически…