НАЙ-НОВИ:

Скоро няма да остане нито една сграда в България, която да не е заразена с коронавирус

„Скоро няма да остане нито една сграда в България, която да не е заразена с коронавирус. Все пак има процедури, които се спазват – правят се дезинфекции всеки ден, както в НС, така и в МС“, успокои началникът на Националния оперативен щаб.

Той призна, че вчера е имало съмнително положителен тест за коронавирус в администрацията на ВМА: „Направихме всичко необходимо. Чакаме резултатите сега“.

„Хасан Адемов е с положителна проба. Не съм упълномощен от него да коментирам здравословното му състояние. Към момента постъпва в болница“, това обяви на редовния сутрешен брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Депутатът от ДПС Хасан Адемов е с коронавирус

Малко по-рано днес Мутафчийски съобщи колко са новите случаи на диагностицирани с COVID-19 у нас.

Данните за заразените с COVID-19 у нас към 1 април сутринта

„Кои хора ще се изследват от Народното събрание ще се подаде от госпожа Цвета Караянчева. Какъвто списък ни се подаде – това ще изследваме“, поясни още шефът на ВМА в отговор на това кои ще бъдат тествани за коронавирус освен депутатите.

„Епидемиолозите ще направят проучване на въпросния депутат, за да видят кои са най-близките му контакти“, каза още ген. Мутафчийски по повод контактните лица на депутата Хасан Адемов.

„Депутатите днес ще бъдат тестувани. Установяват се лицата им с най-близък контакт. Ако депутатите дадат отрицателни резултати, то ще продължат да работят. Ние не можем да закрием държавата“, допълни той.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е диагностициран с коронавирус.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Над 42 000 души са починали от заразата с COVID-19…