НАЙ-НОВИ:

Скоротечен рак отнесе най-тайнствената и недосегаема фигура на закона в Бургаско

Бившият спецполицай и настоящ адвокат Георги Габровски до последния си дъх не дал възможност на никого да предположи, че е болен

Едва на 53-години в Айтос е починал от скоротечно злокачествено заболяване някогашният бивш спецполицай №1 в Бургаска област, бодигард, съдия и адвокат – Георги Габровски. За това съобщиха негови близки приятели, покрусени от загубата на най-мистериозната и считана за недосегаема от закона фигура в Бургаска област.

До септември 2000 година Георги Габровски бе началник на Сектор „Борба с масовите безредици” в РДВР-Бургас. Внушителната му фигура и страховито излъчване всяваха респект и у най-изпечените престъпници в региона – в период, когато мафията бе надделяла над държавата.

Шефът на спецчастите бе обаче тихомълком освободен от системата на МВР, след като бе открита мъртва в семейното им жилище съпругата му Марияна. Единственото нещо, което стигна до публичното пространство бе, че 30-годишната жена е простреляна смъртоносно в корема в спалнята им около 22 часа вечерта, докато в същото време, спецполицаят е бил в кухнята.

При разследването се разбра само, че изваденият куршум от тялото й е от „Макаров” – марка, различна от законно притежаваното оръжие на спецченгето.

Веднага след трагедията и оттеглянето му от активната полицейска рабора, Габровски получи най-високия пост в частния сектор – бодигард на изпълнителния директор на „Нефтохим” Владимир Ракитский. За съпругата му се знаеше, че е работела в счетоводството на руска фирма, с офис на територията на „Нефтохим”.

Друг неофициален факт около Габровски бе изключително топлата му връзка в същия период с административния директор на „Нефтохим” Енчо Стоев, който по чудо оцеля след кървав атентат в собствения му дом, поръчителите и извършителите на който останаха покрити в мъгла и до ден днешен.

След 2005 година за Габровски бе известно, че работи като съдия по вписванията в Карнобатския районен съд. Срещу него имаше обвинения за измами от земеделски производители, заради което се водеше и разследване в Районната прокуратура на Айтос, но до съдебно дело така и не се стигна.

През 2009 година Габровски бе издебнат от екип на ТВ „СКАТ” в адвокатска кантора в Айтос, където приема клиенти и практикува едновременно с дейността му като съдия. Известно бе, че изключително здравия физически мъж натроши скъпата телевизионна техника на екипа и го заключи в помещението с цел сплашване. За психическото малтретиране на оператор, фоторепортер и журналист бе образувана преписка в Районната прокуратура в Айтос, но повече от година никой не пое производството с извинение, че Габровски продължавал да бъде оперативен работник в системата на МВР и че вероятно измамата, свързана със земеделието, всъщност била част от по-голямо разследване. Преписката бе прекратена по давност.

През последните 5-6 години Георги Габровски се занимаваше основно с адвокатска дейност. Известен е като един от добрите адвокати по Наказателни дела в региона. Член е на Ротари клуб-Карнобат, спомоществовател на редица обществено значими прояви.

Погребението е на 26 август от 11 часа в айтоските гробища.

flagman

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Не са малко хората, които решават, че съкращавайки количеството приемани…