НАЙ-НОВИ:

Скок в цените на застраховките на автомобили

Скок в цените на застраховките за автомобили. От нова година „Гражданската отговорност” и „Автокаското” ще поскъпват с всяко нарушение на пътя.

[ad id=”225664″]

Целта е да се намали черната статистика. България е на първо място по смърт на пътя в Европейския съюз. От началото на годината досега у нас са станали 5530 тежки катастрофи, с над 500 жертви и почти 7 000 ранени, предава Нова телевизия.

До тези тежки инциденти се стига заради бясно шофиране, неправилни маневри, отнемане на предимство и каране в насрещното.

Заради тези нарушения от началото на годината досега са дерегистрирани над 11 000 автомобила на шофьори без книжка или след употреба на алкохол и наркотици. А издадените глоби минават 735 000. Толкова са издадените фишове, актове и електронни фишове.

В момента са застраховани около 3 млн. автомобила, което е 97% от автопарка у нас.

[ad id=”255238″]

Близо 40% от българите никога не са сключвали застраховка. А тези за автомобилите ни заемат основна част от полиците, които сключваме, показват данните на брокерите.

Поради липса на „Гражданска отговорност” до края на септември от системата на КАТ са дерегистрирани 856 000 автомобила. От тях 72 000 собственици са платили полицата след принудителното спиране от движение на колите им.
Източник:nova.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Солна стая срещу вируси бе открита в столичната 171 Детска…