Скейтпарк ще радва любителите на спорта в продължението на парк „Артилерийски“ в Стара Загора

С водосвет за здраве днес бе положена символичната първа копка на изграждането на скейтпарк в разширението на парк „Артилерийски“ в Стара Загора.

„Слагаме началото на направата на едно дългоочаквано съоръжение за радост на скейтобщността, както и всички старозагорци. След всички проектни дейности, извършени от професионалисти в областта, мисля че ще имаме скейтпарк, покриващ всички съвременни изисквания и стандарти, както и за състезания, така и за забавления“, каза по време на събитието главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. Тя призова всички, които са запалени по екстремните спортове, да бъдат разумни и да ползват с внимание новата придобивка, когато тя бъде пусната в експлоатация.

Общата площ, заедно с прилежащите части, ще бъде около 2 дка, стана ясно от думите на арх. Грозева, а самото съоръжение ще е над 800 кв. м. Общата сума за изграждането на скейтпарка е близо 300 хил. лева, а срокът за изпълнението е 90 дни.
Специализираната зона ще е с две основни секции – „Стрийт“ и “Боул”. Първата ще бъде съставена от следните елементи – равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка и вираж. Предвижда се „Боул“ секцията да е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина.
Официално първата копка положиха временно изпълняващият длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов и управителя на фирмата-изпълнител на скейтпарка – „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД, Симеон Атанасов. Гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, народният представител Радостин Танев, ресорният зам.-кмет на града Красимира Чахова, секретарят на администрацията Делян Иванов, кметът на града, представители на спортния отдел в общината и гости.

 


image0 (9K)