НАЙ-НОВИ:

СКАНДАЛНО! Родителите на 13-годишната родилка доволни за внучето си. Къде са прокуратурата и социалните служби?

Първото дете, което се роди в Сливен през 2017 г. е от ромски произход. Майката е на 13 години, а бащата – на 15 и е неин съученик. Пред камерата на малолетната Златка разказа, че с мъжа си се запознали в училище и скоро след това разбрала, че е бременна.

Родителите са кръстили новороденото момченце Динко. Момчето се ражда в 3:45 минути на 1 януари. Това е първото бебе за тази година, тежи 2800 грама и е високо 49 см.

„Раждането е минало нормално за първескиня, особено в тази възраст. Майката е в перфектно състояние”, съобщи д-р Диана Гугова от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”.

Когато започнало да й личи, Златка избягало при лелята на приятеля си. Страхът на младежите бил неоснователен – и двете семейства се зарадвали на първото внуче. Най-щастлив е 33-годишният дядо Динко, на когото е кръстен малкия. Той сподели, че не вижда нищо необичайно в това деца да раждат деца.

Майката на 13-годишната родилка, която има осем деца, каза, че било нормално ромите да раждат по-млади, но й се искало все пак дъщеря й да продължи да учи.

В болницата в Сливен вече не се изненадват от подобни ситуации. Най-младата родителка в сливенската болница е на 11 години. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
19-годишният българин Иван Ценов от Царево е обявен за математик…