Синът на бившия германски президент Рихард фон Вайцзекер е убит с нож по време на лекция

Синът на бившия германски президент Рихард фон Вайцзекер е бил убит при нападение с нож в Берлин. 59-годишният Фриц фон Вайцзекер бил нападнат, докато изнасял лекция за чернодробните болести в клиниката Шлоспарк в квартал Шарлотенбург, където работел като главен лекар.

Според информациите той е починал на място от раните си въпреки незабавно оказаната му медицинска помощ.

Според свидетели нападателят е бил в аудиторията. Изведнъж, около 50 минути след началото на лекцията, той се приближил към Фриц фон Вайцзекер с нож в едната ръка. Полицай, присъстващ на лекцията, се притекъл веднага на помощ, но също е бил ранен. Впоследствие се наложило да бъде опериран.

Нападателят е задържан. Той е 57-годишен мъж, като мотивите му все още остават неясни. Мъжът не е бил пациент на болницата. До този момент той не е бил регистриран за престъпления и няма данни да се е познавал с жертвата, допълни говорителка на полицията. Проверява се психологическото му състояние.

Бащата на Фриц фон Вайцзекер е Рихард фон Вайцзекер – президент на Федерална република Германия между 1984 и 1994 г., а преди това депутат от Християндемократическия съюз и кмет на Западен Берлин. Той почина през 2015 г. на 94-годишна възраст.

Канцлерът Ангела Меркел поднесе съболезнованията си на вдовицата и семейството на Фриц фон Вайцзекерт.


image0 (9K)