НАЙ-НОВИ:

Симеонов: ДПС е партия на дървените философи, управляващата коалиция е силна

„По принцип ДПС е партия на дървените философи, които боравят с купешки приказки, чуждици и шаблони, които самите те не разбират. От ДПС колкото и да дрънкат, каквото и да пеят, каквито и маанета да припяват, мога да ви уверя, че в момента няма никаква ситуация те даже да сънуват мокри сънища за връщане във властта”, казва Валери Симеонов.

[ad id=”225664″]

“Няма нито ситуация, нито скоро ще имат този шанс”, посочва вицепремиерът Валери Симеонов в интервю за в. “Банкер“ коментирайки амбициите на ДПС да влезе в управлението.

За напрежението в коалицията “Обединени патриоти” в последно време Симеонов обяснява, че когато се работи, се появяват разминавания и има търкания.

“Сигурен съм, че и занапред ще има търкания. Някои са преодолими, други – не. Някои са от значение за работата на коалицията, други са все по-малко значими. Нали се сещате, че няма как коалицията да се разпилее заради една Катя Анева (пиарката на ВМРО – б.ред.) например”, коментира вицепремиерът и лидер на НФСБ.

“Журналистите, образно казано, са пиранки в мътна Амазонка, които настървено търсят някаква плячка. Оставете какво приказват медиите. Много по-важно е каква работа върши малката коалиция и каква работа върши голямата. След две, три, четири седмици всички приказки за напрежение в нашата коалиция ще бъдат забравени. И хората няма да преценяват за тези четири години работа дали сме се карали, или сме се обичали. А ще преценяват какво сме свършили. Това е най-важното. Трябва да се подчертава, че тази коалиция работи и бих казал – по най-успешен начин. За десет месеца са направени неща, които не са станали за 29 години. И някак си хубавите неща – положителните, успехите да остават удавени в калта на опозиционното плюене. Това ми е болно на мен”, допълва Валери Симеонов.

По думите му един от безспорните успехи е миграционната политика.

“Между другото, някой отчита ли, че в България няма имигранти? Що така бързо го забравихме? Най-малък е мигрантският поток в България – нулев, в сравнение с всички държави в ЕС. Даже в Швеция, във Финландия има много повече бежанци, отколкото в у нас. Някой да го забелязва това нещо? То е успех на правителството, на това правителство. Всички тези неща отиват на кино, като започнем да се занимаваме с поредните фобии на политическата Шушана, на чалга звездата, която води опозицията от скандал на скандал. Обидно е, дребнаво е”, заявява вицепремиерът Симеонов в интервю за в. “Банкеръ”, което ще излезе в утрешния му брой. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Клюкарка, повърхностна, цветна е Диди от Бели Вит, но каква…