НАЙ-НОВИ:

Силно земетресение в Измир събори 6 сгради

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че държавата с всичките си възможности подкрепя гражданите, засегнати от земетресението, предаде в.”Миллиет”. Той посочи, че със съответните институции и министри са предприети действия за започване на необходимата работа в района.
Ердоган написа това след земетресението с магнидут 6,6, регистрирано в 14.51 часа местно време /13.51 часа – българско/ днес в Егейско море край Сеферихисар /окръг Измир, Югозападна Турция/.
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че за момента има съобщения за шест разрушени сгради в общините Борнова и Байраклъ. Той добави, че земетресението е причинило леки пукнатини на сгради в градовете Ушак, Денизли, Маниса, Балъкесир, Айдън и Мугла. Министърът заяви, че няма информации за жертви.
Вестник “Миллиет” пише, че след труса жителите на Измир са обхванати от паника от евентуално цунами. След земетресението морето се е отдръпнало, а на някои места е заляло жилищни райони. Улиците на град Сеферихисар са наводнени след земетресението, като нивото на водата достига близо метър, посочва вестникът. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Агенцията по заетостта информира, че съгласно издадена Заповед на Министъра…