Силен „Берое“ изтърва да победи „Левски“ пред 7 000 фенове на стадиона под Аязмото

„Берое“ и „Левски“ не се победиха, завършвайки наравно 0:0 в последен двубой от X кръг на Първа професионална лига. Отборът, ръководен от Александър Томаш, изигра един от най-силните си двубои през сезона, организирайки десетки възможности пред вратата на „Левски“, но липсата на късмет лиши домакините от допълнителните две точки.

 

 

В 6-ата минута Карлос Охене центрира към Мартин Камбуров в наказателното поле, където таранът бе повален от противников състезател, но главният арбитър остави играта да продължи.

Три минути по-късно Антон Карачанаков стреля директно от пряк свободен удар, заложен на 25 метра от целта, но изпрати топката на сантиметри встрани от рамката.

В 13-ата минута Жорди Гомес отправи директен изстрел от пряк свободен удар на 35 метра от рамката, но топката попадна директно в обсега на Душан Перниш, който улови без проблеми.

Пет минути след това Педро Еуженио без изведен зад гърба на защитата, но притеснен от Давид Яблонски, не успя да отправи точен изстрел и изпрати топката встрани от целта.

В 25-ата минута многоходова акция от страна на „Берое“ завърши с изстрел на Антон Карачанаков от средна дистанция, но топката премина на метър над целта.

В ответната атака „сините“ продължително задържаха топката пред наказателното поле на „Берое“, а изстрел от границата на пеналта отправи Васил Панайотов, чийто удар обаче бе блокиран. Впоследствие кълбото попадна в Серджиу Буш, който стреля от близка дистанция, но след рикошет бе отсъден ъглов удар.

В 37-ата минута Мартин Райнов засече с глава центрирана в наказателното поле топка, но стражът Божидар Митрев улови.

Две минути по-късно Антон Карачанов изпълни пряк свободен удар, но изстрелът му не затрудни вратаря Митрев, който улови без проблеми.

В 43-ата минута бърза контраатака от страна на домакините завърши с центриране на Карлос Охене към Мартин Камбуров, който засече топката в движение, но тя премина на сантиметри над напречната греда.

 

В 51-ата минута страхотен дълъг пас от дълбочина от страна на Камен Хаджиев бе овладян от Антон Карачанаков, който напредна още няколко метра в наказателното поле и стреля отблизо, но ударът бе блокиран.

Две минути след това удар на Иван Иванов от 35 метра премина високо над целта.

Секунди по-късно Мартин Камбуров бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава центрирана в наказателното поле топка, която обаче попадна директно в обсега на Божидар Митрев.

 

В 66-ата минута Йерсон Кабрал нанесе плътен изстрел от границата на наказателното поле, но Душан Перниш успя да отрази. Все пак топката повторно попадна в играч на „сините“, в Роман Прохазка, който повторно потърси целта с нов добър, насочен удар, но словакът с добър рефлекс успя отново да парира топката, а впоследствие и да я улови.

Шест минути по-късно добра многоходова акция от страна на „Берое“ завърши с плътен изстрел на Мартин Камбуров от границата на големия пеналт, но Божидар Митрев отрази с върха на пръстите. Впоследствие топката попадна в Драгош Фиртулеску, но румънецът бързо бе блокиран от отбраната на гостите и пропусна да отправи изстрел.

В 74-ата минута Йерсон Карбал стреля от границата на наказателното поле, но топката премина на метър встрани от целта.

Пет минути по-късно Мартин Райнов нанесе изключително силен и плътен изстрел от далечна дистанция, насочен точно под напречната греда, но Божидар Митрев отрази.

В 84-ата минута Йерсон Карбал стреля от големия пеналт, но Душан Перниш отново прояви хладнокръвие и изби удара.

В последната минута на редовното време Холмър Ейолфсон стреля от границата на наказателното поле, но топката не намери рамката на вратата.

 

Източник – beroe.bg

 


image0 (9K)