НАЙ-НОВИ:

Силвия Великова: Казаха ми, че има натиск да бъда свалена заради критики към Иван Гешев

“Няма писмени мотиви за отстраняването ми от ефир и отнемането на ресора ми”, коментира свалената от ефир журналистка на БНР Силвия Великова пред “Сега”. Било й недвусмислено показано обаче, че има натиск да бъде свалена от ефир заради непрекъснатите си критики към кандидата за главен прокурор Иван Гешев.

“Преживяла съм го вече веднъж със сменяне на ресора през 2004 г., когато по искане на пресцентъра на президента Георги Първанов ресорът ми бе отнет. Минаха 15 години, явно времената не са се променили”, коментира Великова.

“Няма писмени мотиви за отстраняването ми от ефир и отнемането на ресора ми”, беше категорична Великова. Журналистката обяснява още, че е била извикана от новия и.д. директор на “Хоризонт”, който й съобщил кой поема съдебния ресор и кой ще води утрешното й предаване.

“Готвих предаването допреди малко и трябваше да отида на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор”, обяснява журналистката и допълва, че неофициално от вторник ръководството води разговори с нея. Било й недвусмислено показано, че има натиск да бъде свалена от ефир заради непрекъснатите си критики към Гешев. Било й е предложено да обучава кореспондентите на радиото.

По-рано днес стана ясно, че в “Хоризонт” неочаквано е пенсиониран досегашният директор и е назначен нов и.д. – Николай Кръстев. Великова е свалена от микрофон, а съдебният ресор, за който отговаря от много години, е разпределен на нейни колеги. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Властите в САЩ са cтигнaли дo извoдa, чe прeз пocлeднитe…