Сидеров се завъртя: Идеята ми не е за оттегляне на Патриотите от властта

„Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция“, пише във Фейсбук лидерът на „Атака“

„С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени. Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка.“ Това написа лидерът на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров в официалната си страница във „Фейсбук“.

„Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция. Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги. Целта е управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи. Аз съм за стабилност и добро управление. Много е важно всеки от партньорите ми в „Обединени патриоти“ да надмогне егото си!“, обяснява още той.

В събота вечерта Сидеров поиска оставката на Каракачанов, защото и той като Валери Симеонов „не е издържал теста на властта“, припомнят наблюдатели.

В множество интервюта в почивните дни Сидеров обясни мотивите за искането си: „Призовавам вицепремиера Каракачанов също да подаде оставка и да видим дали можем да бъдем Патриотичен блок, някаква формация, която да започне начисто – да поставим приоритети какво искаме да постигнем за българския народ. Ако не – всеки да си хваща пътя и да си тръгва! Няма срок и ултиматум, правя го като приятелско предложение, което да ги върне към основните неща в живота, защото смятам, че и двамата малко позагубиха връзка с реалността.Тази оставка я предлагам като спасителна акция, а не като нападка към Каракачанов, че може да подкрепяме управлението и без да заемаме ръководни фигури. Имаме нужда от обновяване. Има спад на доверието в патриотите. Загубихме комуникацията и всичко това. Опасявам се да не последваме съдбата на реферматорите. Тях ги няма на политическата сцена. Ако Каракачанов остане във властта, патриотизмът ще девалвира. Хората няма да искат да гласуват за нещо, което се казва патриотично. Всяка власт заслепява, тя е наркотик, на който, ако му се отдадеш, те откъсва от реалността.“

Явно след срещата с премиера Борисов политическият фокус на Волен Сидеров за властовата реалност се е преместил и той вече изповядва друга теза, смятат анализатори на процесите.

През почивните дни в ефира на една от ноционалните телевизии вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов нарече иронично идеята на Сидеров за оставката му „творческа“.

Във вторник трябва да има коалиционен съвет на „Обединени патриоти“ на който освен „творческата идея“ на Сидеров ще бъде обсъждано дали НФСБ ще има вицепремиер на мястото на Валери Симеонов и дали той ще се върне в парламента, което ще остави „Атака“ с един депутат по-малко.

По-късно в по БНТ Сидеров заяви: „Има криза в коалицията, но има и възможност за промяна. Още края на миналата година заявих на Валери Симеонов, да спре да се занимава с лифтове и дискотеки, за да можеш да се захванем с работата ни. Хората ме питат къде са им 300-те лева пенсия“.

„Нямам проблем да работя с Валери Симеонов от парламента, но ако е със здрав разум и разбирането, че аз не съм човекът, който се заяжда“, каза още водачът на „Атака“.

„За мен е важно да има оздравителна операция, която да докаже, че патриотизмът не е девалвирал“, допълни той.

„Коалицията трябва да мисли и след носа си и в бъдещето, за да се спаси положението. По-високи доходи, сигурност и демографията са част от нещата, по които работим“, завърши Волен Сидеров пред БНТ.


image0 (9K)