НАЙ-НОВИ:

СЗО: Най-очевидният първи симптом на коронавируса

Най-очевидният първи симптом на коронавирус инфекцията е високата температура, заяви говорителят на Световната здравна организация (СЗО )Маргарет Харис.

Според нея, след като се е заразил, човек може да се събуди посред нощ горещ и дори да не разбере какво се случва с него. „Хората казват, че се събуждат горещи, чувстват се ужасно, не разбират какво се случва. Най-очевидният симптом е висока температура над 38 градуса”, заяви Маргарет Харис.

След това болните усещат и втрисане. Говорителката на СЗО добави, че 90% от заразените хора изпитват тези симптоми.

По информация на СЗО заразените с COVID-19 в света са над милион. Повече от 57 хиляди души са загубили живота си в битката със заразата.

В Русия са открити 658 нови заразени с коронавирус само за ден , общият брой на случаите достига 5389. От началото на разпространението на инфекцията в страната са починали 45 пациенти, а 355 пациенти са се възстановили.

Положението в Испания и САЩ е далеч по-страшно. Общият брой на заразени в САЩ нарасна до над 300 000, а в Испания са повече от 130 000. След тях се нарежда Италия с почти 130 000 заразени. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
"Няколко пъти предлагахме през годините намаляване на депутатските заплати. Пак…