Семейство с две малки деца загина в зверско меле на пътя София-Варна!

По първоначални данни момиченцето е 3-годишно, а баткото на 10 години.

Появи се първа информация за зверския удар на пътя София-Варна, в участъка между Омуртаг и с. Антоново. Информацията е разпространена от МВР.

Около 16.25 часа е получен сигнал за тежък пътен инцидент на пътя София-Варна, в участъка между Омуртаг и с. Антоново. На място е установен челен сблъсък между два леки автомобила. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, както и ЗАРАТА писа.

Петима загинаха при тежка катастрофа на пътя София-Варна

По първоначални данни петима души са загинали при тежкия инцидент. Движението в участъка временно е ограничено. Обходният маршрут е през селата Антоново – Изворово – Камбурово, двупосочно.

По първоначални данни едната кола по неясни засега причини е навлязла в лентата за насрещно движение и се е ударила челно в правомерно движещ се в другата лента автомобил.

На място са екипи на Районно управление на МВР-Омуртаг, Районна служба „Пожарна безопасност и защита ба населението“-Омуртаг и на „Спешна помощ“. Извършва се оглед на местопроизшествието.

„Рено Каджар”, пътуващо в посока София с регистрация от столицата, внезапно е навлязло в насрещната лента и ударило челно шуменски „Ситроен”. Във втората кола са пътували мъж и жена, вероятно семейство, както и две деца. Предполага се, че са родителите с дечицата си.

По първоначални данни момиченцето е 3-годишно, а баткото на 10 години. Изяснява се самоличността на хората в колата, които не са имали никакъв шанс при ужасяващия удар. Възможно е хората да не са от Шумен, а само регистрацията да е от там, но всичко все още е първоначалнни данни. Загинал е и шофьорът на джипа, който бил видимо над 60-годишна възраст. Вероятно му е прилошало или е получил някакъв тежък внезапен здравословен проблем, заради който колата е нахлула рязко в другото платно.

На катастрофата е имало свидетели, които веднага са сигнализирали спешна помощ и полицията и са опитали да помагат, но и към 18 часа телата на загиналите все още не са били извадена от помлените коли, казаха шокирани от кошмара хора, присъстващи на мястото. Движението в участъка е преустановено.

Създадена е временна организация на движението, като на пътуващите в посока София се предлага обходен маршрут през селата Камбурово и Изворово и съответно в обратен ред за тези в посока Варна.

Движението се регулира от екипи на РУ-Омуртаг. В момента се извършва оглед на местопроизшествието. На място са екипи на полицията, пожарната, спешна помощ.

 


image0 (9K)