НАЙ-НОВИ:

Селото пометено от ТИР-ове

Сутринта в двора влиза ТИР, а в 2,30 следобед – румънска лека кола…

Жители на видинското село започват да напускат домовете си заради постоянната опасност да бъдат блъснати от ТИР-ове и леки коли в собствените си дворове, показа NOVA.

Селото е Скомля и се намира на единствения път към „Дунав мост 2”. Логично двулентовият път с остри завои, който минава през селото, понася целия денонощен трафик.

Средно 2000 МПС-та минават по пътя всеки ден. Някои катастрофират в дворовете и къщите.

Само през оградата на имота на Илка Тодорова в последните седмици са влезли 5 автомобила – леки и тежкотоварни.
„Във вторник сутринта ТИР. След това в 2,30 – румънска лека кола. Карат със суперпревишена скорост”, заявява Тодорова, която от няколко вечери спи в друга къща от страх.

[ad id=”226585″]

Съседна на нейната къща вече е напусната от стопанката си. Причината са неколкократни случаи, при които тежкотоварни камиони се блъскат в сградата.
Друго семейство в селото пък вече спи в най-далечната от пътя стая, защото пред очите им камион се блъска в къщата.

В момента хората в Скомля, както и в други 3 села, през които минава трасето за моста, събират подписи за направата на обходен път. За изместването на шосето вече има идеен проект.

[ad id=”237001″]

На този етап от Агенция „Пътна инфраструктура” полагат временна релефна шумяща настилка, която да ограничи скоростта и инцидентите. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Уникален амулет от бял нефрит, най-вероятно изработен в Китай по…