НАЙ-НОВИ:

Секретният план за Великобритания, ако Борис Джонсън беше умрял

Британското правителство е разработило план за действие при извънредни ситуации, в случай че премиерът Борис Джонсън умре докато се бори за живота си, след като се зарази с коронавирус, разкри самият той в интервю за The Sun.

Според него властите в страната са се подготвяли за най-лошия сценарий, когато Джонсън бил настанен в интензивно отделение и лекарите не можели да обещаят благоприятен изход. Самите медици също се подготвяли за официално изявление в случай на смърт на премиера вследствие на заразяване с коронавирус.

“Беше трудно да повярвам, че само за няколко дни състоянието ми се влоши до такава граница. Спомням си чувството на разочарование. Не можах да разбера защо не се подобрявам”, спомня си премиерът.

Британският премиер също така отбеляза, че му били дадени “литри и литри кислород”, за да подкрепят живота му.

Борис Джонсън се върна към задълженията си на 27 април, месец след като се зарази с коронавирус. Политикът се лекуваше в болницата “Сейнт Томас” и прекара три дни в интензивно лечение.

Джонсън кръсти новородения си син на двамата лекари, които спасиха живота му. Името на бебето е Уилфред Лоури Никълъс Джонсън.

БЛИЦ Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Британските учени смятат, че витамин D може да играе важна…