НАЙ-НОВИ:

Сдружение „Свят без граници“ раздава последните пакети, осигурени от фонд „Обединени срещу Covid 19”

Сдружение „Свят без граници“ раздава последните пакети със санитарно-хигиенни материали, осигурени от фонд „Обединени срещу Covid 19”.

50 семейства от старозагорския кв. „Лозенец“, сред които социално-слаби, възрастни хора и крайно нуждаещи се, ще получат шлемове, маски, ръкавици, дезинфектанти, мокри кърпи, сапуни, памперси и други. Партньори на инициативата са община Стара Загора, Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“, детски градини и училища.

Припомняме, че седемдесет и четири проекта на лечебни заведения, граждански организации, общини, читалища, както и социални инициативи на микро и малки предприятия от цяла България получиха финансова подкрепа от фонд „Обединени срещу COVID-19“ след първия кръг на кандидатстване.

Фондът е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса.

Чрез ЦМДЕТ „Амалипе“, гр. Велико Търново, в “Свят без граници” са пристигнали и 20 пакета с маски, ръкавици и дезинфектанти, осигурени от УНИЦЕФ България. Те също ще достигнат до хора в нужда. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Вeликoбритaния oдoбри първoтo лeкaрcтвo зa лeчeниe нa кoрoнaвируc - Рeмдecивир.…