НАЙ-НОВИ:

СДВР: Протестиращите ни замеряха с кутии с червена боя и със стъклени бутилки

След ескалцията на напрежението на шестия протест в София, от МВР дадоха подробна информация какво точно се е случило. По време на протеста са пострадали двама полицаи – единият е в ИСУЛ, вторият е с порезна рана на шията, но не е хоспитализиран
„По време на протеста бяха хвърлени две бомби, не казвам пиратки, не казвам бомбички. Това бяха две доста сериозни бомби, хвърлени на стъпалата на Народно събрание 2, където имаше журналисти, фоторепортери. Част от полицаите бяха без каски. Едно момче от протестиращите падна от бомбата. Двама полицаи клекнаха, за да окажат медицинска помощ. През това време по случайност беше паднал транспаранта, който други протестиращи бяха опънали. След това без никаква намеса на полицейски служители започна масово замеряне първо с кутии и пликове червен боя”, заяви заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Цялата сграда на Народното събрание е червена, обясни още Златанов. „По униформите на полицаите има червена боя. Замеряха органите със стъклени бутилки. Счупиха вратата и направиха опит да нахлуят в сградата. Двама полицаи бяха нападнати и бити. Течността в бутилките миришеше на ацетон. Питам кой ходи на протест с кутии червена боя, с бомбички и защо се хвърлят бутилки?”, каза още заместник-директорът на СДВР.

„Няма да допуснем нападение над полицейски служители. Те не бяха в защитни облекло, за да покажем, че сме толерантни и искаме да осигурим правото на протест”, заключи Антон Златанов.
На протеста са задържани общо 6 души.

 

Източник – NOVA Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Фармацевтични компании, които си сътрудничат с правителството на САЩ, са…