НАЙ-НОВИ:

Свиленски: От ГЕРБ започнаха да признават, че има корупция, след като внесохме вота

Правителството похарчи 200 млн.лв.за електронно управление, а резултатите са никакви, посочи депутатът от БСП

[ad id=”263680″]

„БСП заяви, че най-големият проблем на страната ни е корупцията. Откакто внесохме вота на недоверие, виждаме, че управляващите признават, че в България има корупция. Нека да видим какво направиха правителствата на ГЕРБ за борбата с корупцията, която задушава държавата”. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски пред БНР.

Той заяви, че преди няколко месеца, 83% от бизнеса твърдеше, че е подложен на корупция, а 79% от обществените поръчки са нагласени. „Най-ефективната мярка за борбата с корупцията е въвеждането на електронното управление. Изхарчени са 200 млн. лв, а резултатът от това е никакъв”, категоричен бе народният представител. Той добави, че управляващите искат да харчат пари за някакви проекти, но към днешната дата няма работещо електронно управление.

[ad id=”218001″]

Георги Свиленски припомни още, че левицата е поискала 109 млн. лв, заложени в бюджета за 2018 г. за електронно управление, да бъдат разписани по пера и след всеки разход да се знае, какво ще бъде въведено. Той бе категоричен, че докладът на министър Дончев на всеки шест месеца няма да допринесе за развитието на електронното управление, нито пък ще имаме такова.

„Когато се въведе електронно управление – спира корупцията, спират обаче и гласовете, които ГЕРБ получава, благодарение на администрацията, която стои на гишетата”, заяви още социалистът. Той бе категоричен, че БСП гледа напред и иска да види какви мерки ще бъдат взети за борба с корупцията. „Не ни успокоява, че в статистиката, преди или след нас, има други държави”, заяви още Свиленски.

[ad id=”218548″]

Народният представител каза, че докато ГЕРБ говорят какво има в Истанбулската конвенция и какви проблеми решава, БСП е внесла в деловодството на парламента законодателни мерки срещу домашното насилие. „Без да сме я приели, синхронизираме законодателството си с нея и не за първи път показахме, че можем да отстояваме собствени позиции, без да се подчиняваме на всякакви европейски”, заяви народният представител.

Георги Свиленски добави, че БСП не за първи път има позиция, различна от тази на ПЕС. „Нашите позиции се уважават от европейските ни партньори и не бламираме никого, а имаме своите аргументи”, категоричен бе Свиленски. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Бил и Мелинда Гейтс обявиха, че ще изплатят дълга на…