НАЙ-НОВИ:

Свиленски: БСП спечели моралния вот на недоверие към “Борисов 3”

„Ние спечелихме моралния вот, такъв, какъвто искахме да го представим пред обществото. В началото на европредседателство бяхме обвинявани, че искаме да го саботираме.” Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски по БНТ, в коментар за вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов.
[ad id=”225664″]

“От дни разбирам от медиите, че опозицията не се била справила с вота. БСП, като опозиция в парламента, има 35 минути време за изказвания. От тях ние използвахме 23, в които казахме мотивите и притесненията ни и какво трябва да се направи. Останаха 12 минути. Срещу нашето време, управляващите имаха 42 минути на ГЕРБ, 26 на ОП и 20 минути на ВОЛЯ, плюс времето на всеки министър, колкото си иска. А дебат нямаше”, коементира още Свиленски.

Според него правителството трябва да носи отговорност за натрупаните тежки престъпления, извършени в страната, само в рамките на една година.

„Поискаха за сигурността 100 милиона лева, получиха ги. Искаха 40 милиона лева за затворите, бяха им дадени. Срещу това имаме – избягали затворници и арестант. Когато се плаща, държавата трябва да гарантира сигурността на гражданите. 3,5 милиарда лева е бюджетът на МВР, което трябва да пази българските граждани. Срещу това имаме 5 милиона дадени на телефонни измамници, убийства, кражби на гърба на българските граждани от цялата страна”, обясни Свиленски.

[ad id=”263680″]

Народният представител посочи като важна тема след вота за левицата безпардонното поведение на председателя на КЕВР, който си позволи да каже, че няма да изпълни закон, който е гласуван в българския парламент и което е грубо нарушение. Той добави, че поради тази причина, парламентарната група на левицата е внесла в НС проект за решение за освобождаването на Иван Иванов от всичките му функции в КЕВР.

Георги Свиленски каза още, че БСП е доказала че е алтернатива на това управление. Парламентарната й група е внесла над 30 закона и е показала програма по време на предизборната кампания.

[ad id=”237001”]

„Нашите законопроекта не се приемат, само защото не са на управляващите, а са на опозицията”, заключи той. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е попитал своя френски колега…