НАЙ-НОВИ:

Светне ли лампичката за горивото, за колко километра остава бензин. Защо не бива често да караме на светнала лампичка

Всеки водач знае, че когато на таблото се включи лампичката на резервоара – колата намеква, че много скоро тя ще остане наистина без гориво.

Значи е дошло време да посетите най-близката бензиностанция и да заредите с гориво.

Но тук възниква още един въпрос: колко литра гориво остават в резервоара и колко дълго ще можете да карате “на лампичка”?

На опитния шофьор няма нужда да му се казва, че редовното каране на светната лампичка за гориво не оказва най-добрия ефект върху състоянието на колата му, в частност на горивната му система и двигателя.

Това е така, защото когато резервоарът започне да пресъхва, голямо количество мръсотии се устремяват в горивната помпа, след което неизбежно се натрупват в резервоара за гориво за много години експлоатация на автомобила.

Друг въпрос се заключава в това колко дълго можете да карате “на лампичка”, ако стигне до това положение? Ще има ли достатъчно гориво, за да завършите кратко пътуване или трябва да промените маршрута си, така че бързо да стигнете до бензиностанция. Колко литра гориво остава в резервоара?

Всъщност на всички тези въпроси няма общ отговор. Тъй като количеството оставащо гориво, ако светне лампичката, зависи от конкретния автомобил, неговата конфигурация и кой именно резервоар за гориво е поставен в превозното средство. Най-често сензорът в колата е направен така, че след сработването му, колата може да измине още около 50 км.

По-рядко автомобил “на лампичка” може да измине повече – до 70 км или по-малко – до 30 км. Едно обаче е сигурно – светнатата лампичка за горивото указва за необходимостта от посещение на първата бензиностанция по пътя.

С разрешението на Блиц Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Властите в Австрия съобщиха за увеличаване на случаите на заразени…