НАЙ-НОВИ:

САЩ и ЕС с поздрав към българите за 3 март

“От името на правителството на САЩ поздравявам всички българи по повод Националния ви празник”, посочва в становище на сайта на Държавния департамент дипломат №1 на САЩ Антъни Блинкън.

„Като трайни приятели, съюзници и партньори САЩ и България споделят ангажимент към свобода, права на човека, демократични и отговорни институции, сигурност и пазарна икономика. Придържането към тези трудно постигнати ценности не е лесно, но всички ние трябва да се стремим към това – за нас и за бъдещите поколения. Очакваме да работим заедно, докато сте начело на инициативата „Три морета“ тази година и докато се възстановяваме от глобалната пандемия, съживяваме икономиките си, засилваме институциите си и се изправяме пред общите регионални и глобални предизвикателства и развиваме нашето стратегическо партньорство“, пише още държавният секретар на САЩ, предава БНР.

Поздрав към всички българи за Националния празник – 3 март, отправи в профила си в Туитър и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Астролозите разкриха кои са най-досадни черти, присъщи на представителите на…