НАЙ-НОВИ:

Само чадър ли ще ни трябва до Гергьовден или ще вадим и кожусите?

Утре късно вечерта ще ни засегне нов циклон. Имаме едни 20 часа, в които няма да има валежи. След това в сряда и четвъртък ще има обилни валежи, които ще обхванат цялата страна. Температурите ще са нормални. От петък обаче ще започне нахлуването на студен въздух и температурите ще се понижат, което може да доведе до снеговалежи в планините. Това каза пред камерите на БНТ климатологът доц. Георги Рачев. Не очаквам да има градушки. Те не са типично явление за април месец, но градушките се предсказват много трудно.

Обилните валежи, които предстоят, няма да доведат до наводнения. Засега няма такива индикации. Някое корито може да прелее, но толкова. Хубаво е все пак нещата да се наблюдават непрекъснато и да има превенция. Няма нищо феноменално във валежите от сняг. 2014 година в София по това време валя сняг. 2003 година в цялата страна валя сняг, а 1996 година имаше 20 см снежна покривка в София, припомни доц. Рачев.

В петък сутринта температурите ще бъдат от -2 до 0 градуса. Те ще се задържат около 2-3 часа и няма да има толкова проблеми. За 3-4 дни основната прогноза се смени няколко пъти. След една седмица температурите ще започнат да растат. Времето ще бъде много динамично, прогнозира още той.

Следващите празнични дни също ще има валежи. На 1 май ще бъде хладно, а за Гергьовден се очакват много силни валежи. Температурите обаче ще бъдат високи. Все още има време до тогава. За синоптиците три седмици са много време. В следващите дни обаче чадърът трябва да бъде постоянен аксесоар за всяка една дама, завърши климатологът. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
36-годишен мъж е починал днес в Университетска болница Пловдив след…