Руското МВнР: Сергей и Юлия Скрипал може да не са живи

„Юлия Скрипал сме я видели един път и то при странни обстоятелства – не става ясно къде и кой е правил записа. Сергей Скрипал въобще никой не е виждал. Ние не знаем къде са тези хора”, призна Мария Захарова.

[ad id=“225664″]

Министерството на външните работи на Русия не разполага с информация дали Сергей и Юлия Скрипал са живи. „Не сме виждали Спирал. Те са реални хора. По-рано бяха живи, сега не знам … Не разполагаме с никаква информация”, каза говорителят на ведомството Мария Захарова.

„Юлия Скрипал сме я видели един път и то при странни обстоятелства – не става ясно къде и кой е правил записа. Сергей Скрипал въобще никой не е виждал. Ние не знаем къде са тези хора”, каза Захарова.

По-рано министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че „делото Скрипал” се разпада пред очите му поради липсата на каквито и да било доказателства, че Русия е виновна.

[ad id=“263680″]

Руското външно министерство е изпратило над 60 дипломатически ноти до Форин-офис с молба да предостави на Русия достъп до разследването, а също така и правна помощ и предложение за сътрудничество, включително и за провеждането на съвместно разследване, но британските власти не са реагирали и са отказали достъп до случая „Скрипал”.


image0 (9K)