НАЙ-НОВИ:

Руският бизнесмен, който стреля и уби човек в Москава, изчезна яко дим…

Собственикът на московската сладкарска фабрика „Меншевик“, който по-рано днес откри там стрелба, убивайки един човек, не беше открит от спецчастите на Руската гвардия, които щателно провериха територията на предприятието.

Според бивша служителка на фабриката между двете 5-етажни гради има подземен коридор и убиецът може да е избягал през него, съобщават руски медии.

Установена е неговата самоличност, казва се Иля Аверянов. Навремето е завършил физика в Московския университет, бил е в един курс с олигарха Олег Дерипаска. През 90-те години се залавя с куфарна търговия и внася от Турция дъвки, дрехи и други ширпотребни стоки. Впоследствие става собственик на “Меншевик”.

[ad id=”225664″]

Властите твърдят, че той не е напускал територията на фабриката.

По най-нови, но очевидно все още неокончателни данни, Аверянов е действащ директор на фабриката, така поне твърди московската прокуратура. По-рано беше съобщено, че той е бивш собственик на предприятието.

Аверянов имал неизплатени финансови задължения, за тяхното събиране във фабриката се появили съдебни изпълнители, по които той открил огън с огнестрелно оръжие – ловна карабина, която той законно притежавал. Съгласно събраните данни той и друг път стрелял по длъжностни лица, които идвали на проверка.

[ad id=”263680″]

Първоначалната информация беше, че Аверянов в стрелял по време на спор с ръководството на фабриката, в резултат на което е убил охранител.

Опровергаха се съобщенията за вземането на заложници и трима ранени по време на инцидента – такива не е имало при инцидента.

Преди да изчезне директорът на фабриката казал по телефона, че сам никого не е нападал, а просто защитавал бизнеса си, когото от години се опитвали да му отнемат. Добавил, че няма намерение да се предаде на властите.

Издирването на Иля Аверянов продължава. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Правителството на премиера Мариано Рахой и испанските синдикати договориха увеличение…