НАЙ-НОВИ:

Русия: Над 200 арестувани на протести в подкрепа на Навални в Длечния Изток

Поддръжниците на арестувания критик на Кремъл Алексей Навални излязоха на улиците в руския Далечен Изток в събота, за да поискат освобождаването му в ден на национални протести, които властите обявиха за незаконни и обещаха да се пресекат в зародиш, предава “Ройтерс”.

Навални призова своите поддръжници да протестират, след като беше арестуван миналия уикенд, когато се завърна за първи път в Москва, след като беше отровен през август с нервно-паралитичен агент. Навални бе лекуван в Германия.

На видеозаписи от Владивосток се вижда как полицията преследва група протестиращи по улицата, докато демонстрантите в Хабаровск, излезли при температури от около минус 14 градуса по Целзий, скандират „Срам!“ и „Бандити!“

Групата за наблюдение на „ОВД-Инфо“ заяви, че до момента на митингите са били задържани 48 души, включително 13 в Хабаровск.

В Москва полицията издигна барикади около Пушкинския площад, докато работниците бяха ангажирани с реконструкцията му, очевиден опит за осуетяване на демонстрация, която трябваше да започне в 14 часа местно време (13 часа българско време).

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Добре ли е да се суши пране в закрити помещения?…