Румънецът Фиртулеску напусна Берое, ще продължи в Етър

Берое се раздели с първия футболист след края на полусезона в Първа лига. Румънското крило Драгуш Фиртулеску повече няма да играе на стадиона под Аязмото след като изкара 1,5 година.
Румънецът се възстановяваше от тежка контузия – скъсани кръстни връзки , а травмата я получи по врече на домакинството срещу Славия миналия сезон.
През лятото Фиртулеску мина пробен период и договорът му беше подновен за още един сезон, но от началото на кампания треньорът Томаш почти не разчиташе на неговите услуги.

Играчът на Берое Драгош Фиртулеску обяви на своя Фейсбук профил, че напуска тима.

„След вчерашната изключително важна победа с 2:1 над Левски, днес разтрогнах своя договор с ПФК “Берое” . Благодаря на ръководството, треньорския щаб и играчите, които бяха с мен винаги и по всяко време. Разделяме се приятелски. Желая на всички здраве, успех и всичко най-добро! Нуждая се от ново предизвикателство, което да ме мотивира да продължа да играя футбол:

„Още веднъж благодаря! Ще пазя Стара Загора и хората, които срещнах тук в сърцето си!“, написа 29-годишното крило няколко часа след успеха над Левски (2:1) в последния мач на „заралии“ за 2018 г.

Фиртулеску вероятно ще премине в Етър , въпреки че към него интерес са проявили отбори от Кипър, но крилото предпочита да остане в България.


image0 (9K)