Румен Христов: Няма да е лесно за СДС, ако сега има избори

„Алтернатива винаги има, въпрос на договорки, коалиции и подкрепа, която би получила десницата“, каза лидерът на сините

[ad id=“225664″]

„Стараем се да бъдем бобри съседи на НФСБ и да не правим проблеми. Не съм имал срещи с Божидар Лукарски. Не сме говорили с представители на патриотичните организации. Заявих няколко пъти, че имаме доста работа, която трябва да свършим вътре в партията. Искаме малко да лъснем имиджа на СДС. Не виждам да чукат избори на вратата“, каза в ефира на Канал 3 лидерът на СДС, Румен Христов.

„Не искам да смятам кои са ни достойните партньори. Първият тип коалиция, който смятам, че е възможен е такава с която да преминеш бариерата за парламента, а втората е според идеали. По-трудно може да се говори за вариант от 90-те години. Ние имаме опонент БСП и той е явен. Не можем да вървим с тях заедно и преговори с тях не може да има, както не може да има и е ДПС. По много неща се различаваме и със „Зелените”, и те поставят теми, които не са характерни за десницата. Тук се търси някаква прогресивност. Когато се изготвя коалиционно споразумение и има формации, които се различават, може да разпишеш в него, че по различни теми дадена партия не е съгласна и като дойде време за гласуване няма да се съгласят с другата партия в коалицията“, категоричен беше той.

[ad id=“263680″]

„Не е необходимо да изброявам всичките гафове на правителството, виждаме какво се случва в коалицията. Въртят се все едни и същи хора и оставам с убеждението, че се изчерпват и идейно и кадрово. Алтернатива винаги има, въпрос на договорки, коалиции и подкрепа, която би получила десницата. Ние разполагаме с 500 хиляди гласа, които трябва обаче да се мобилизират, но те не са достатъчни. Нека да не коментираме дали е възможно да има алтернатива и кога, но ако трябва да бъда откровен, ние още не сме готови за избори и ако те се случат сега ще бъдем изненадани. Ако обществото има нужда от такива, те ще се състоят“, подчерта лидерът на СДС.

„Модерно е да има консерватори. Самото СДС в дълбоката си същност е консервативна партия.Когато загубихме изборите и не влязохме в парламента, ГЕРБ казаха, че ни е било трудно с тях, а попитаха ли ни колко ни е било трудно с тях“, каза още Румен Христов.

[ad id=“236999″]

„Трагедията в Своге беше много голяма и за да се намали напрежението, трябваше да има решение. Не мога да кажа дали това са точните оставки, но със сигурност трябваше да има. Трудно е да си министър, защото трябва да си готов да поемеш политическа отговорност“, заключи лидерът на СДС.


image0 (9K)